Rinteistä rentoutumaan

skii resortKun laskettelu nousi pinnalle 80-luvulla, monet murtomaahiihdon nimeen vannovat teilasivat lajin helpoksi touhuksi, jossa ei tarvitse kuin seisoa suksien päällä. Lajia kokeiltua kuitenkin tiesi tehneensä töitä koko vartalolla. Vauhdissa kehon jokainen lihas pääsee töihin, jotta laskusta tulee mahdollisimman hyvä ja tasainen.Pitkän päivän päätteeksi rinteessä tarvitsee taatusti lepoa ja rentoutumista. Talvinen tuiverrus on tehnyt tehtävänsä ja lihakset huutavat jo lepoa.

Vinkit lepoon

Laskettelu on suosittu harrastus, ja se sopii yhteiseksi kiinnostuksen aiheeksi koko perheelle. Rinnelomalla rinteestä suunnataan lepäämään hiihtomajalle, oli se sitten hotellihuone tai oma mökki.Monissa hiihtokohteissa ohjelmaa on tarjolla yllin kyllin iltamenojen merkeissä, mutta pitkä päivä voi viedä veronsa eikä menojalkaa jaksa enää nostaa. Jokainen laskettelija haluaa olla aamulla aikaisin taas hissiasemalla valmiina uusiin ja pehmeisiin lumiin.

Miten illan voi siis viettää:

  • Jos mahdollista, mene löylyihin. Saunalla on terveydellisiä vaikutuksia ainakin innokkaiden saunojien, kuten suomalaisten mukaan. Lämpimät löylyt hierovat väsyneitä lihaksia sillä aikaa, kun mieli rentoutuu. Saunan jälkeen uni maistuu hyvin.
  • Oma älypuhelin tai tabletti kulkee mukana myös hiihtoreissuilla. Netin kautta voit kirjautua pelaamaan mobiilipelejä, joiden parissa aika kuluu kuin siivillä. Nettikasinovertailu.info -sivuston kautta löydät pelit, jotka toimivat moitteettomasti myös mobiilissa.
  • Jos mukana on kavereita, voitte laittaa pystyyn pelisession. Monet pelit, kuten yatzy, kulkevat mukana pienessä tilassa. Illan viihteeksi riittää yhdessä oleminen ja rentoutuminen. Ellei lautapelejä ole otettu mukaan, voitte pelata myös porukalla nettipelejä.
  • Hiihtoporukassa puheenaiheet pyörivät harrastuksen ympärillä. Ilta on hyvää aikaa suunnitella seuraavan päivän reittejä ja tutkia lumitilanteita sekä sääolosuhteita. Samalla voidaan kerrata päivän parhaat palat.
  • Jos porukka koostuu aikuisista ja lapsista, kannattaa kartoittaa, olisiko lähistöllä kylpylää tai uimahallia. Koko porukka voisi rentoutua ja pitää hauskaa elämyspaikoissa. Lapset rakastavat vesileikkejä. Aikuisille liikuntapaikat tarjoavat hierontaa, ja lihasten venyttelymahdollisuuden vedessä.
  • Lomalle kannattaa pakata mukaan kirjoja. Ilta on hyvää aikaa keskittyä lempiromaaniin tai muuhun kirjallisuuteen. Ajatukset siirtyvät lepoasentoon ja valmistautuminen seuraavan päivän seikkailuihin rinteissä alkaa.