Suomalaiset lumilautailijat

Talviurheilu on ollut Suomessa aina suosittua, mikä johtuu luonnollisesti siihen tarjotuista mahdollisuuksista. Lähivuosina lumilautailun kasvu on kuitenkin ollut huimaa verrattuna muihin lajeihin. Suomalaiset ovat tässä lajissa myös niittäneet huomattavaa menestystä. Huippuja ei ole tullut vaan miesten sarjoista, vaan maan kirkkaimpia tähtiin kuuluu lumilautailun maailmassa kuusamolainen Enni Rukajärvi.

Enni Rukajärvi

Lumilautailun kulttuuri on lähtökohtaisesti huomattavasti rennompaa kuin monissa muissa kilpalajeissa. Vaikka toki kaikki haluavat tähdätä ykköspaikalle, on kilpailijoiden asenne enemmän perheellinen ja toisiaan tukeva. Urheilijat haluavat viedä lajia eteenpäin yhtä paljon kuin itseään. Enni Rukajärvikin haastatteluidensa mukaan allekirjoittaa tämän ajatuksen ja pitääkin lumilautailijana olon elämäntyylistä: reissaamisesta, lajissa kehittymisestä ja lumilautailusta nauttimisesta.Tämä moderni filosofia on kuitenkin johtanut huimiin tuloksiin. Vuonna 2010 hän voitti koko World Snowboard Tourin kokonaispisteissä. Tämän saavutuksen lisäksi hänellä on hallussaan X Games -kultamitaleita.

Antti Autti

Yksi lumilautailun menestyjistä Suomessa on Antti Autti. Hän on kilpaillut jo kolmella vuosikymmenellä. Vuonna 2005 Autti voitti half pipen ja big airin MM-kultaa sekä X Gamesin lumikourun kilpailun. Jälkimmäinen saavutus myös vei hänen nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan, sillä hän oli ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolelta tuleva kisaaja, joka oli ikinä kyseistä kisaa voittanut.Antti on pitänyt tyylistään kiinni, sillä vuonna 2010 hän kieltäytyi Suomen olympiajoukkueeseen lähtemisestä. Sen sijaan hän jatkoi uraansa vapaalaskijana. Hän kuitenkin oli olympiajoukkueessa varajäsenenä vuonna 2014.